Sok mindent vissza lehet vezetni a gyermekkorunkra. Gondoljunk csak arra, hogy a kisgyermekek általában családban látott mintákat és szokásokat követik a későbbi életük során. A mi szüleinkre is ilyen nagy hatással voltak az ő szüleik és a tőlük tanult tudást adják át nekünk.  Hidd el, hogy minden gondoskodó generáció törekszik arra, hogy a lehető legtöbbet és legjobbat adja át a gyermekeinek.

Mi a helyzet azzal, ami kimaradt?

Bizony ez gyakran előfordul, és nem hibáztathatjuk a szüleinket azért, mert nem tanították meg nekünk a jó módszert mindenre, mivel ők sem voltak ezekkel tisztában.

A mai kor embere ki van éhezve az információra. Szerencsére a technika fejlődésének köszönhetően könnyedén hozzáférhetővé váltak a hasznos tartalmak. Tehát ha szeretnél változtatni az életeden, először be kell látnod, hogy a leggyorsabban egy ember van, akit meg tudsz változtatni. Tudod kire gondoltam?

,,Önmagadra

 

Ahogy a szólás is mondja, ,, Segíts magadon és Isten is megsegít”.

A lelki béke megteremtése és a boldogság elérése egy hosszú folyamat. Nem megy egyik napról a másikra. A magánéleti problémák megoldásában, konfliktusaink helyes kezelésében, sérelmeink feldolgozásában kérhetjük szakember segítségét pl: pszichológus, pszichiáter és coach. Ha valamiért tartunk ezektől a szakemberektől, vagy a kezelésük költségét nem engedhetjük meg magunknak, akkor választhatunk önismereti és önfejlesztő szakkönyveket is. Aki elég nyitott, elmehet meditációra, csakra tisztításra, tetha healingre. Sokak számára a vallás is rengeteg segítséget nyújt.

Engedjétek meg, hogy a figyelmetekbe ajánljak egy különleges embert, akivel volt szerencsém már találkozni és beszélgetni is. Pál Ferenc katolikus pap, tehát rá ez a szólás tényleg érvényes J. Amellett, hogy pap, kiváló mentálhigiénés szakember is, aki rengeteg emberen segített már. Budapesten, keddenként fellép a Dürer Rendezvényházban, ahol humorosan, saját példákkal is szemléltetve tart érdekes előadásokat. Akinek ez távol esik az otthonától, az a szobája kényelmében hallgathatja őt az interneten keresztül. A könyvei révén, szintén veled lehet, bárhol is vagy. Egyik számomra emlékezetes előadásán arra világított rá egy példán keresztül, hogy a dicséretet sem tudjuk elfogadni. Gondolom mindenki hallotta már olyat, hogy egy nő ruháját megdicsérik, és az nem megköszöni, hanem elkezd mentegetőzni és sorolni a hibáit, hogy már régi, bolyhos stb. Magadra ismersz?

Az előadások után én tudatosan próbálok odafigyelni az ilyen felismerésekre és változtatni az alaphozzáállásomon. Ennek köszönhetően sokkal több kedves gesztusra leszek figyelmes és sokkal többet mosolygok. Próbálj meg jobban odafigyelni önmagadra és keresd a jót másokban is!

Sok örömteli pillanatot kívánok mindenkinek!

Nóri