Engem ledöbbentett az a hír, amit 2004-ben egy neves egyetem kutatói közöltek a médiával: „Az E-vitamin hatástalan és az életet is megrövidítheti.” Mivel a kutatás sok szempontból vérzett, pár hónap múlva a világ kutatói kritikusan elutasították az eredményt. Sajnos ennek nem volt olyan nagy sajtóvisszhangja, mint az E-vitamin negatív értékelésének. Ezért is szeretném felhívni a figyelmet, hogy az E-vitamin egyáltalán nem káros! Sőt, szedésével számos betegséget előzhetünk meg és szépülhetünk is tőle! DE! Nem mindegy milyen összetevői vannak annak az E-vitaminnak, amit beviszünk a szervezetünkbe!

Napjainkig még számos alkalommal kutatták az E-vitamin hatásait. A mesterségesen előállított E-vitamin csak és kizárólag dl-alfa-tokoferolt tartalmaz. Ez a legolcsóbban előállítható E-vitamin, többnyire patikákban juthatunk hozzá viszonylag kedvező áron. Sajnos az alfa-tokoferol szedése kiüríti a szervezetünkben megtalálható gamma-tokoferol raktárakat. Ez azért okoz problémát, mert a gamma-tokoferolnak speciális, rákellenes és szívbetegség megelőző hatása van, amíg az alfa-tokoferol ezzel nem rendelkezik.

A természetben is előforduló E-vitaminnak négy variánsa van: Az d-alfa-, a d-béta-, a d-delta- és a d-gamma-tokoferol.

Ha a szervezetünkben magas a gamma-tokoferol, akkor számos betegség kockázatát is csökkentjük. Ilyenek a prosztata-, hólyag-, mellrák és a szívbetegségek. A gamma-tokoferolnak gyulladáscsökkentő hatása is van.

Tehát ha már szedünk E-vitamint, mindenképpen ellenőrizzük le, hogy természetes eredetű legyen!

Az alábbiakban kifejtem, hogy milyen áldásos hatásai vannak a TERMÉSZETES E-vitaminnak.

Az E-vitamin az egyik leghatásosabb, zsíroldékony vitaminunk. Daganatellenes, szív-érrendszeri megbetegedésektől véd és gyulladáscsökkentő hatása is van. Egyik legfontosabb szerepe a sejthártya védelme. Erős antioxidánsként segít semlegesíteni a sejteket károsító szabadgyököket. Illetve a K-vitaminnak és a szelénnek segíti a beépülését a szervezetünkbe.

Szívbetegeknek kötelezővé tenném a szedését! Többek között azért, mert segít az érelmeszesedés megelőzésében! 25-50%-al csökkenti a szívbetegség kialakulásának esélyét és védi az ereket! Agyvérzés utáni lábadozásban létfontosságú!

Immunrendszerünk védelme szempontjából is fontos az E-vitamin! Védi a sejthártyát és megköti a rák keletkezésében és továbbterjedésében részt vevő szabad gyököket. Különösen idős emberek immunfunkcióinak javításában jelent nagy segítséget. Kutatások igazolják, hogy az E-vitamin sejtvédő tulajdonsága miatt késleltetheti az öregedést.

Hatásos továbbá a cigarettafüstből származó méreganyagok ellen, alkalmas a Parkinson-kór kezelésére, késleltetheti a szürkehályog kialakulását, és lassíthatja az Alzheimer-kór lefolyását. Enyhítheti az érszűkület miatti lábfájást, és a menstruáció előtti fájdalmas emlőfeszülést, emlőérzékenységet.

Akiknek különösen ajánlott az E-vitamin szedése: dohányosok, idősek, nehéz fizikai munkát végzők, sportolók, alkoholisták, betegségből lábadozók, anyagcsere-betegségben szenvedők és speciális zsírszegény diétát tartók.

Külsőleg számos kozmetikum alapanyaga. Olajának közvetlenül a sebre kenve sebgyógyító hatása van. Gyorssegélyként használhatsz egy E-vitamin kapszulát közvetlenül a sérült bőrre kenve. De vannak már folyékony formában is E-vitaminos készítmények. A sejteket védve, regenerálva ránccsökkentő, öregedést lassító hatása van. Ha saját kezűleg készítjük el a kozmetikai termékeinket, akkor is érdemes a természetes összetevőjű E-vitamint előnyben részesíteni a mesterséges, olcsó E-vitaminnal szemben.

Figyelmeztetés: Két nappal műtét előtt és után semmiféleképpen ne szedjünk E-vitamint, mert véralvadásgátló hatása van. Ha ilyen gyógyszert szed, kérje ki hozzáértő szakember tanácsát!

 

Folyékony verzió: https://legyegeszseges.hu/termek/gal-e-vitamin-100-ne-x-90-adag-95-ml/

 

Now Foods E-400 100 db

 

További szép napot!

Andi