Nehéz női napok ugyan minden életszakaszban vannak, amikor nem szeretnénk kikelni az ágyunkból és a segítő kezektől is a falra mászunk. Ezt az állapotot igazán csak egy NŐ tudja megérteni és átérezni.

A természet már régen megalkotta számunkra a hatásos orvosságot, csak sokunkhoz még nem jutott el, vagy beletörődtünk, hogy ez az életünk része, vagy egyszerűen csak szkeptikusan állunk hozzá.

Ha szeretnél változtatni ezen, akkor ismerd meg a barátcserjét, mely növény megváltást hozhat a te és barátaid, társad és a családod életébe is! Latin nevén a Vitex Agnus Castus, mely egy halvány lila virágú cserje, ami a Krím-félszigeten keresztül egészen Közép-Ázsiáig honos. Gyógyításra a magjait használják, de aromás leveleit fűszerként is hasznosítják. A növény termését évszázadok óta alkalmazzák Európában hormonális problémákra.

A menstruációs ciklus megjelenése, az ezzel járó kellemetlen tünetek pl.: alhasi fájdalom, görcs, mellfeszülés, érzékenység, hangulatingadozás, megjelenését jelenti sokunk számára. Előfordul, hogy a ciklus időtartama eltér a normális 28 napostól és a vérzés sem 4-7 napig tart.

A menstruációs zavarok hátterében gyakran hormonális zavarok állnak, a prolaktin szintjének megemelkedése vagy a túl alacsony progeszteron szint. Az agyalapi mirigy termeli a prolaktint, melyből, ha túl sok van a szervezetben, akkor tapasztalhatjuk a már fent is említett tüneteket, de akár hajhullást, meddőséget és a szexuális vágy csökkenését is okozhatja.

Kutatások igazolják, hogy a barátcserjének általános hormon-egyensúlyozó hatása van, így képes beállítani a megfelelő prolaktin szintet.

A Premenstruális szindrómát (PMS) kutató orvosok szerint, közel 150 féle tünettel jelentkezhet nálunk ez a betegség. Besorolták őket 4 nagyobb csoportba melyek: depresszió, szorongás, farkasétvágy és az ödémaképződés fokozódása. Ugye nem hangzik túl jól, de a kutatásban résztvevők (1634 nő) állapotában javulás következett be, több mint 80%-nál. Szerintem ez egy igazán bíztató eredmény. J

Sokunk életében az áhított gyermekáldás nem jön olyan egyszerűen. Hosszadalmas kezelések és akár lombik program is megelőzheti a csöppség megérkezését.

Ilyen esetben is lehet az alacsony progeszteron-szint a hibás, mely termelését az agyalapi-mirigyben a barátcserje fokozza, sőt tejszaporító hatása is van. A barátcserje csökkenti a spontán vetélés valószínűségét is.

Bizonyos kor után jelentkeznek a klimax tünetei hőhullámok, hangulat és súlyingadozások. A klimax oka a hormonháztartás működésében bekövetkező változások. Mivel a barátcserjének egyensúlyozó hatása van, ezért nagy segítség lehet számunkra, ebben az időszakban is.

Szóval hölgyeim, remélem egyetértettek velem abban, hogy az alap vitamintárunk szerves része ez a nagyszerű növény J.

Megtalálhatjátok teáinkban és alkoholmentes csepp formájában nálunk és még az ára is kedvező. (495Ft-2185Ft)

Tea: https://legyegeszseges.hu/termek/boszy-baratcserje-termes-tea-20x125g/

Cseppek: https://legyegeszseges.hu/termek/ezerjofu-baratcserje-kivonat-50-ml/

Jó egészséget kívánok mindenkinek!

Nóra