Gyermekként a születésnap közeledtét mindig izgatottan várjuk, hiszen ez egyet jelent valami jó élménnyel. Jó esetben ilyenkor összegyűlik az egész család, nevetgélnek és finomakat esznek. A nap fénypontja, mikor megnézzük az ajándékunkat és megkóstoljuk végre a finom tortát. Az idő előrehaladtával viszont ez a kisgyermek elcsitul a lelkünkben és átveszi a helyét valami más, kevésbé pozitív érzés. Ez az érzés a FÉLELEM.

Mitől is TARTUNK?

Ennek a napnak a közeledtével hajlamosak vagyunk számot vetni az eddigi életünkről és az el nem ért vágyainkra fókuszálni. A sok be nem teljesült álom, meg nem valósított terv mellett eltörpülnek a megélt élmények és az elért sikerek. Ennyi negatív gondolat mellett nem csoda, ha összeszorul a gyomrunk és akkor a testünkben lejátszódó változásokról még nem is beszéltünk.

Az ősz hajszálak és az apró nevetőráncok megjelenésével való szembesülés is sokunkat megvisel. Ezek a tünetek sokszor eltörpülnek az eddig csak reklámokból ismert, betegségek és kellemetlen tünetek megjelenése mellett.

Minél több emberrel találkozom a korosztályommal és beszélgetek velük, bizony azzal kellett szembesülnöm, hogy olyan, mintha már a nagyikámékkal ülnék kint a kapu előtti ,,pletyka padon”. Mintha azon versenyeznének, hogy kinek volt több orvosi vizsgálata, betegsége….

 Állj!!!!!!!!!!!! Még csak a ,,30”-on vagyunk túl!!!!

Bizony volt köztük chron beteg, refluxos, aranyérben szenvedő, epebántalmakkal küzdő, de olyan is, akit a hasmenés és a gázok gyötörtek.  Nem ritka a migrén és a depresszió sem. Előfordul a ciszta, mióma és egyéb daganatos megbetegedés is. Mitől lehet ez?

Ha a saját táplálkozásomat veszem alapul, akkor azt látom, hogy ahhoz a generációhoz tartozom, aki úgy nőtt fel, hogy elhitették vele, hogy ,,Káros a ZSÍR” fogyasztása. A reklámok elérték a hatásukat és előbb-utóbb már mindent finomított napraforgó olajjal és margarinnal készítettünk. A reform konyha vagy a fitness étrend hatására, száműztük a zsíros húsokat is az életünkben és lecseréltük a száraz csirkemellre.

Az első tüsszentésre felírt antibiotikumok fogyasztásáról már nem is beszélve. Amik lehet, hogy a tüneteket megszüntették, de ugyanakkor sokat ártottak a bélflóránknak.

Ennek a szuper étrendnek a következménye, hogy a zsírban oldódó A,D,E, K vitaminok, ugye nem épülnek be a szervezetbe és az immunrendszerünk legyengül. A zsírra az epefolyadék ürüléséhez is szükségünk van, de mivel azt nem ettünk, az sem tudott rendesen kiürülni.

A tej és tejtermékek fogyasztása sokak számára okoz puffadásos és hasmenéses tüneteket. A nagyszüleinknél miért nem okozott ilyet? Van köze hozzá, hogy ők még friss tejet ittak, amely tartósítószerektől mentes volt és a marha is kevesebbet tejelő fajta volt?

Ezek után nem csoda, ha nem érezzük magunkat jól a bőrünkben. Két választásunk van:

  1. Beletörődünk és elfogadjuk, hogy ez a sorunk
  2. Megoldást keresünk, változtatunk

Ha te is a 2. csoporthoz tartozol (magadra ismertél valamiben), akkor kövesd nyomon a hamarosan induló videó sorozatunkat:

,,Egyensúlyteremtő percek Zsófival”

Ezen videókban szeretnénk Pölös Zsófiával karöltve segíteni mindenkinek, hogy elérje az egyensúlyt az életében. Az életmódváltás útján karöltve vele lépésről-lépésre vezetünk. Videóinkban igyekszünk összefoglalni a leghasznosabb információkat, megadni a válaszokat a miértekre és a hogyanokra. Reméljük, sok hasznos tippel lesztek gazdagabbak és sikerül a hétköznapjaitokba is beépíteni őket!

Videóink és cikkeink 3 témakör köré fognak épülni: Étkezés- Sport- Lélek

 

Leld benne örömöd!

Nóri