Ha téged is elkapott a mókuskerék és nem sikerül szabadulnod, akkor állj meg egy percre és nézz más szemmel a körülötted lévő világra

Szerintem mindenkinek ismerős az az érzés, amikor a hétköznapokat egyforma szürkében látjuk. Reggel csörög az óra és jelzi, hogy kelni kell és munkába menni, gyors ruhaválasztás, mosakodás és rohanás következik, nehogy elkéssünk. A metró ajtaja persze pont előttünk zárul be, vagy a tömegben meglöki valaki a kezünket és a kávénk kiborul persze pont a ruhánkra és még a hátunk mögött is éppen valakik kiabálva, káromkodva veszekednek. Észre sem vesszük és már is ezen események hatása alá kerültünk. Ezt a rossz érzést csak fokozza a munkahelyi stressz. Ilyen lelki állapotban könnyebben keveredünk szóváltásba a kollégáinkkal és már csak az óránkat nézzük, hogy végre indulhassunk haza, vagy a gyerekért az iskolába, aztán bevásárlás, főzés, tanulás a gyerkőccel, zuhany és hulla fáradtan beesünk az ágyba, mert holnap ugye megint korán kell felkelni. Az útvonalunkon változtathatunk, de a körülöttünk lévő embereket nem válogathatjuk meg. A mai világban a többségünk annak is örül, hogy munkahelye van, így egy rossz nap után nem állhat csak úgy föl az íróasztalától és hagyhatja ott az egészet. Akkor mit tehetünk?

Nézz más szemmel a világra!!!

Mától kezdj el a pozitív dolgokra összpontosítani, azokra, amik megmelengetik a szívedet! Hidd el, vannak még rendes, tisztelettudó, segítőkész emberek olyanok, mint te, csak eddig nem rájuk figyeltél. Nem vetted észre, amikor a villamoson a néni segítséget kér, hogy hol szálljon le a hallókészülékes bolthoz és a fiatalember, akit megkérdezett, felajánlja neki, hogy elkíséri a boltig. Az Eurós boltban nem figyeltél fel arra a vevőre, aki segítséget kér az egy szem villanykörtéje kifizetéséhez, mert 10Ft híján tudja csak megvenni azt, de pénz helyett a kasszánál álló társa a körtét a saját kosarába téve megveszi neki. Nálam eddig a pálmát az vitte, amikor a buszon hangoskodó tini srácok egyike leszálláskor odament a sofőr ajtajához és elnézést kért a viselkedésük miatt. Tehát a jó érzés a fiatalokból sem halt még ki J.

Az összegyűjtött élményeket ne tartsd meg magadnak, oszd meg másokkal is! Vagy akár esténként lefekvés előtt gondold végig az elmúlt napot és ezen pozitív események hatására álmodj szépeket!

 

Így szemlélve a világot, ugye hogy mennyire jó hely?

 

Oszd meg velünk is, hogy te mit láttál!

 

Mosolygós napot kívánok!

Nóri