Gondolom az olajfáról mindenkinek elsőként az olajbogyó és a belőle sajtolt olívaolaj jut eszébe. Rendszeresen halljuk róluk, hogy a vegyes étrendbe is könnyen beilleszthetőek, ráadásul nagyon finomak, gondoljunk csak egy mandulával, vagy fetával töltött bogyóra, vagy akár egy olajjal meglocsolt salátára, szendvicsre hmm… A bennük található vitaminok és antioxidánsok jótékony hatására már számos bőrápoló krém reklámja is felhívta a figyelmünket, de ennek ellenére mégsem ez az olajfa legértékesebb része számunkra.

A titok az ezüstösen csillogó szürkészöld levelekben rejlik. A levelek 98 fajta értékes összetevőt tartalmaznak, melyek erősítik az immunrendszerünket. Gyógyító hatásáról már a Biblia is beszámolt.

A 19. században lázcsillapítóként és a malária ellenszereként alkalmazták. Azóta több kutatás és tanulmány is készült, mely során számtalan jótékony tulajdonságára derült fény.

Az olajfalevél kivonat 40-szer több antioxidánst tartalmaz, mint a hidegen sajtolt olaj. Fő hatóanyaga az oleuropein, mely megtalálható a fa kérgében és gyökereiben is. Ez az összetevő védi meg a kártevő gombáktól és rovaroktól. Az emberi szervezetben is így működik, véd a vírusok, baktériumok és gombák ellen.

Ez a természetnek megint egy csodaszere, mely nem hiányozhat senki otthonából szerintem.

Tanulmányok és kísérletek sora támasztja alá, hogy hatásos lehet felső légúti panaszok, candida gombás fertőzés, koszorúér rendellenességek, gyomorbántalmak (IBS, Crohn), szív és érrendszeri betegségek esetén. Számomra a legmeglepőbb kutatási eredmény az, hogy retrovírusok, így a HIV szaporodását is gátolja.

Tegyetek egy próbát és írjátok meg nekünk a tapasztalataitokat!

 

Nálunk kapszula formában itt érheted el:

Pharmekal Olajfa levél kivonat 500mg 100 db

Jó egészséget kívánok!

Nóri