A nyári hűsítő fürdőzés bizony nem mindig csak kellemes élményeket tartogat a számunkra. Miután hazaérünk, többféle kellemetlen tünetnek is lehetünk szenvedő alanyai. Amikor a papucsunkat a plédünk mellett hagyjuk és a medencéből az első utunk a mosdóba vezet, esetleg a lábfertőtlenítőt kihagyjuk. A mosdóban belelépünk jobb esetben a fürdőruhákból kicsepegett vízbe, rosszabb esetben az előttünk lévők által félre célzott pisibe. Bizony, ezek után nem is olyan meglepő, hogy másnap jelentkeznek a lábunkon a kis piros, viszkető hólyagok. A körmeink színe is elváltozhat, fokozatosan megvastagodhatnak a lemezeik.

Ugye jártál már így te is?

Mit tehetünk ilyenkor?

Elszaladhatunk a legközelebbi patikába és valamelyik hangzatos, a reklámokból már jól ismert krémet megvásárolhatjuk. Ha te inkább otthon keresgélnél, akkor javaslom, próbáld ki első körben az ecetet, bár ha elvakartad őket, akkor csíphet. Az immunrendszerünk védelmére használt grapefruit mag cseppet is nyugodtam rákenhetjük, amely szintén hatásos lehet.  Akár minden nap felváltva mással kenegethetjük a lábfejünket és a lábujjainkat. Amikor időnk is engedi, akár egyesével is bedunsztolhatjuk a lábujjainkat. Akinek van otthon 100%-os illóolaja, azt is csepegtetheti rájuk, legismertebb erre a célra a Teafa.

Érdemes még a cipőinkbe és esetleg reggel a lábunkra is szódabikarbónát szórni, hogy ne izzadjon annyira és megakadályozzuk a továbbterjedését.

 

Reméljük ezzel adtunk pár új, hasznos tippet!

Ha nektek is van, jól bevált házi praktikátok, akkor kérlek, osszátok meg velünk!

 

Gondtalan nyaralásra föl!

Nóri

Tebamol Teafaolaj 20 ml