Próbáld ki ezt a receptet és nem fogsz csalódni! Ha intenzív ízélményre vágysz, a fűszereket cseréld fel magyaros, provence-i vagy akár ázsiai fűszerkeverékkel (mindenki kedve szerint) és ne is sajnáld belőle!

Ha inkább a natúr ízvilágot kedveled, akkor nincs más dolgod, mint összedobni a lenti receptet. A képen a lenti recept alapján készült fasírtgolyók láthatók. Az adott mennyiségből kb. 18 darab korong jön ki, attól függ, mekkora méretűeket gyártasz.

 

Tálald petrezselymes vagy natúr vegetás rizzsel, amit megbolondíthatsz egy kis serpenyőben pörkölt dióval.
 

VEGÁN KÖLESFASÍRT

 

15 dkg köles

1 db vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 teáskanál majoranna

1 teáskanál fűszerpaprika

1 teáskanál natur vegeta (sómentes)

1/2 teáskanál őrölt kömény

1 teáskanál só (Himalája vagy Parajdi)

bors

2-3 evőkanál zabpehelyliszt

olívaolaj

 

  1. A kölest 3x mennyiségű vízzel puhára főzzük.
  2. A hagymákat megtisztítjuk, és apróra kockázzuk.
    3. A kihűlt, puhára főtt kölest, fűszerezzük (hagymák, fűszerek) és hozzákeverünk annyi zabpehelylisztet, hogy formázni tudjuk a masszát (kb. 2-3 evőkanál).
  3. Begyújtjuk a sütőt 190 fokra (gázsütőnél 5-ös fokozat) és kiolajozunk egy sütőtálat, vagy tepsit.
  4. A masszából kicsi, diónyi golyókat, majd korongokat formázunk és az előkészített tepsire tesszük.
  5. 30 perc alatt megsütjük a fasírtokat (félidőben érdemes megforgatni a korongokat, így mindkét oldala ropogós lesz)

Jó étvágyat hozzá!

Andi