Az utóbbi időben elég ellentmondásos lett a grapefruit mag kivonatok megítélése.  Számtalan termékről derült ki tesztelés során, hogy nem tartalmaz mag kivonatot, csak a gyümölcs egyéb alkotóit, vagy még grapefruitot sem látott. Az igazán meglepő az volt, hogy nem találták kimutathatónak az antimikrobiális aktivitást, sőt megállapították, hogy csak a kivonatok tartósítására használt szintetikus konzerváló szereknek volt ilyen hatása.

Az igazság kedvéért szögezzük le, hogy vannak ténylegesen grapefruit mag kivonatot tartalmazó cseppek, melyek hatásosan veszik fel a küzdelmet a káros baktériumokkal és vírusokkal szemben. Azért vannak kivételek, melyek átmentek a teszteken, csak persze ez kisebb hírverést kapott, mint a betiltott, kereskedelemből visszahívott termékek.

Én hiszek a jótékony hatásában és bátran ajánlom mindenkinek, aki éppen a bölcsességfoga miatt ínygyulladástól szenved, mert nekem használt.

A World Journal of Gastroenterology 2005-ös tanulmányai is alátámasztják, hogy szabadgyök képződés elleni hatása van, gyorsítja a károsodott területek gyógyulását, növeli az antioxidáns szintet.

Javasolt használni külsőleg akné, pattanás, herpesz, sebek, körömgomba és még korpás fejbőrre is.

Belsőleg segíthet hasmenés, torokfájás, allergia, különböző fertőzések, gyomorhurut és candida esetén is.

Ha van kedved, írd meg nekünk tapasztalataidat.

Jelenleg nálunk itt találod:

https://legyegeszseges.hu/?s=grapefruit

Jó egészséget kívánok!

Nóri